Steeds meer mensen kiezen voor televisie en internet van Orange. Dat is niet zo gek, want de diensten en tarieven van het voormalige Mobistar steken met kop en schouders boven de concurrentie uit. Overstappen is gelukkig nog nooit zo eenvoudig geweest. Bovendien bepaal je helemaal zelf op welke manier je dat doet. Je kunt alles door Orange laten regelen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je contract bij je huidige provider zelf op te zeggen.
Optie 1: Easy Switch methode van Orange
Orange probeert het klanten altijd zo makkelijk mogelijk te maken. Niemand heeft zin in de formele handelingen die nodig zijn om contracten af te sluiten, op te stellen en over te dragen. Daarom neemt Orange je dat werk graag uit handen. Dat gebeurt via de zogenaamde Easy Switch methode. Hiermee kun je via een paar eenvoudige handelingen je abonnement bij je oude provider op laten zeggen. Daarbij zal Orange het meeste werk verrichten.
Dit heb je nodig om gebruik te maken van Easy Switch
Het is erg eenvoudig om de Easy Switch methode te gebruiken om over te stappen naar Orange. Je heb hiervoor slechts twee dingen nodig. De eerste is het klantnummer die je bij je huidige provider hebt. Het tweede dat je nodig hebt is je Easy Switch ID. Al deze gegevens kun je vinden op de factuur van je huidige provider. Als je deze gegevens aan Orange doorspeelt, dan hoef je verder niks meer te doen.
Deze diensten kun je overzetten via Easy Switch
De bedoeling is dat Easy Switch het klanten zo makkelijk mogelijk maakt om over te stappen. Er zijn dan ook heel wat diensten die met deze methode over te zetten zijn. Het gaat bijvoorbeeld om mobiele diensten. Je kunt je gsm-abonnement bijvoorbeeld laten overzetten. Het is daarbij mogelijk dat je je huidige nummer behoudt. En dat is wel zo handig als veel van je contacten dit nummer van jou weten. Het overzetten van een vaste lijn voor telefonie is ook geen enkel punt. Hetzelfde geldt voor je tv-abonnement en je televisie-aansluiting. Via Easy Switch kun je in een paar stappen gebruik gaan maken van de diensten van Orange.
Optie 2: Zelf je abonnement opzeggen
Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf je abonnement opzeggen bij je huidige provider. Dat is echter wel een stuk meer werk. De beste manier is om schriftelijk door te geven dat je niet langer gebruik wil maken van hun diensten. Vermeld dus bijvoorbeeld altijd de opzegdatum wanneer je zelf contact met ze opneemt. Hoe er wel rekening mee dat veel providers een vast termijn hanteren voor opzegging. Het kan dus zijn dat je niet met onmiddellijke ingang een abonnement stop kan zetten.
Waarop letten bij het opzeggen van je contract
Het is niet altijd zomaar mogelijk om je contract op te zetten. Helemaal wanneer je het zelf wilt regelen kun je tegen problemen aanlopen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je een opzegvergoeding moet betalen. Dat is het geval wanneer jouw contract nog een bepaalde duur heeft. Let er dus op dat je een abonnement hebt dat maandelijks opzegbaar is. Wanneer je een contract voor 2 jaar afsluit, dan is het erg lastig om naar een andere provider over te stappen binnen de duur van het contract. Hiervoor zal je vaak een opzegvergoeding moeten betalen. Ook is het belangrijk om te weten of geleverde hardware nog onderdeel maken van het abonnement. Dat is bijvoorbeeld in veel gevallen zo bij een tv-decoder en een modem. Het kan natuurlijk ook zijn dat je telefoon onderdeel is van je contract. Als je deze nog niet afbetaald hebt, dan kunnen er twee dingen gebeuren. In sommige gevallen zul je het toestel terug moeten sturen. Het is ook mogelijk dat je de optie krijgt om het toestel af te kopen.
Een contract met meerdere onderdelen
Het wordt steeds gebruikelijker om een totaalpakket af te sluiten bij een provider. Het abonnement voor je smartphone, televisiepakket en het contract voor je internet vallen bijvoorbeeld allemaal samen onder hetzelfde pakket. Hierdoor kan het overstappen naar een andere provider complicaties opleveren. Het is namelijk vaak niet mogelijk om slechts een onderdeel van het pakket bij een andere provider af te nemen.
Zorg ervoor dat je geen data verliest
Belangrijke gegevens, foto’s met leuke herinneringen en documenten die je voor je werk gebruikt wil je niet verliezen. De cloud waar je dit in opslaat hoort meestal bij een provider. Als je overstapt, dan gaat jouw capaciteit in de cloud bij je huidige provider verloren. Dat betekent dat data die daar instaat verwijderd wordt. Zorg er dus altijd voor dat je alles uit de cloud haalt voor je overstapt. Hiermee verzeker je jezelf ervan dat je geen belangrijke data kwijtraakt.
Laatste berichten van Johan (toon alles)
- Review: Philips Ambilight The One TV - 30 juni, 2024
- Wat betekent rave party? - 1 januari, 2024
- Wat betekent de uitdrukking de plaat poetsen? - 1 januari, 2024
- Wat betekent Slay? - 1 januari, 2024
- Wat betekent Woke? - 1 januari, 2024