Oesters zijn in principe de eenvoudigste hapjes die er bestaan. Openen, wat peper en citroen erbij en smullen maar! Fluitje van een cent. Als je de oesters tenminste kan open maken… Als je de techniek niet kent of het juiste materiaal niet hebt, blijkt dit een moeilijke en soms gevaarlijke klus te zijn.
De klassieke tip is dat je de oester met een handdoek of servet stevig moet vastklemmen zodat ze niet kan wegglippen en dat je dan met een (oester)mes in de scharnier van de oester moet steken om vervolgens de platte helft van de bolle helft los te maken. Klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Mensen die het al gedaan/geprobeerd hebben, weten beter. Velen hebben al in hun hand gestoken of hebben oesters zien vliegen in plaats van eten.
De gouden tip om het openen van oesters te vergemakkelijken is door ze even in de microgolfoven te leggen. Hoe lang precies is afhankelijk van het vermogen van uw microgolfoven. Je moet ze laten opwarmen tot ze lichtje beginnen te “gapen”. Met andere woorden, tot de schelpen lichtjes van elkaar komen. Je hebt dan meteen een makkelijke start om de rest van de oester eenvoudig op te maken.
Succes en… smakelijk!
Nick Van Ranst
Laatste berichten van Nick Van Ranst (toon alles)
- Hoe kan pralaya yoga jouw leven boosten? - 16 augustus, 2024
- Hoe efficiënt thuiswerken? - 12 augustus, 2024
- Hoe kan je haaruitval tegengaan? - 26 juli, 2024
- Ontdek de spannende wereld van online gokken - 26 juli, 2024
- Hoe kies je de beste ramen voor jouw huis? - 14 juli, 2024